حضور بنده در اجلاس افغانستان با هماهنگی مسوولین كشور بوده و بنده به صورت خودجوش یا خودسر در هیچ اجلاسی نمی توانم شركت كنم و با هماهنگی و دستور مسوولین و شخص وزیر امور خارجه در این اجلاس شركت كردم و از آنجا كه مثلا در اجلاس لندن با هماهنگی جمهوری اسلامی ایران شركت نكردیم طبیعتا در اجلاس رم با هماهنگی جمهوری اسلامی ایران شركت كردیم.
مطلب بعدی اینكه مواضع جمهوری اسلامی ایران را ما به صورت قاطعانه در آنجا مطرح كردیم و از مواضع خودمان به هیچ وجه عدول نكردیم و اینكه گفته شده است كه نماینده وزارت خارجه مشتاقانه به بحث پتراوس گوش می كرده این برداشتهای آنها است كه این سخنان را مطرح می كنند. به هر حال كسی كه در جلسه ای شركت می كند طبیعتا سخنان دیگران را گوش می كند، باید گوش كند تا نكته منفی اگر مطرح شد، پاسخ دهد و در هیچ كدام از گفته های صورت گرفته چه پرزنتها و مصاحبه ها و سخنرانی هایی كه نماینده كشور ها داشتند در هیچ موردی انتقادی،حرفی،برعلیه ایران مطرح نشد كه ما نتوانیم در آنجا موضع گیری كنیم.
زمانی كه نوبت ما شد، همانطور كه اطلاع دارید آنجا حالت سخنرانی نیست و در موضوعات مختلف به صورت كامنت نظرات مطرح می شود و در یك موضوع خاصی بنده كامنت دادم و كامنت بنده هم به صورت مكتوب موجود است و دقیقا مواضع جمهوری اسلامی ایران مطرح شد. بار دیگر تاكید می شود بنده از خودم حرفی نزدم و از روی نوشته خواندم. نوشته ای كه روی مطالب آن در كشور كار شده و هماهنگی شده و مطابق هست با مواضع جمهوری اسلامی ایران.
در این اجلاس برای اولین بار دو اتفاق افتاد. اول، همه كشورها چه به صورت مستقیم و چه به صورت غیر مستقیم برنقش برتر و پر اهمیت جمهوری اسلامی ایران در حل و فصل مسائل منطقه ای و موضوع افغانستان تاكید داشتند و اقرار نمودند. اتفاق دوم این بود كه در این اجلاس بر خلاف اجلاسهای قبلی به راه حل منطقه ای توجه شد و كشورها به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم به راه حل منطقه ای كه كارش دست ایران بوده تایید كردند.
به نظر من این دو دستاوردی بود كه در اجلاس رم داشتیم و یكبار دیگر بر نقش جمهوری اسلامی ایران در این اجلاسها پی بردیم كه حضورمان می تواند بسیار مثبت و ضروری هست. ما نگران مسائل منطقه خودمان هستیم و طبیعتا با عدم حضورمان، هم خودمان را از یك صحنه ای محروم كردیم و هم از تحولات منطقه خودمان را دور نگه داشتیم لذا ما حضورمان در اجلاس رم بسیار مثبت می دانیم.
نكته دیگری كه می خواهم مطرح كنم این است كه برخی گفتند ما در آن اجلاس گفته ایم كه این راه حل منطقه ای باید مورد حمایت آمریكا قرار بگیرد كه بنده چنین حرفی نزدم. ما غیر از اینكه توضیح دادیم راه حل منطقه ای راهكار مناسبی برای حل و فصل مسائل افغانستان است، گفتیم كه اعتقاد داریم روند مثبت و سازنده ای كه طرح راهكار منطقه ای حل و فصل مسئله افغانستان شروع شده بایستی از سوی تمامی كشور ها مورد حمایت قرار بگیرد. حالا هركسی می تواند از این تمامی كشور ها برداشت خاص خودش را داشته باشد، یكی می گوید ما، آمریكایی ها می گویند ما و آن یكی می گوید ما. ولی ما حرفی و كلمه ای از آمریكا به كار نبردیم.
سوال - آمریكا هم جزو این كشورهاست؟
طبیعتا آمریكا هم جز تمامی كشورهاست. مگر می شود كه موضوعی كه جنبه بین الملی پیدا كرده درباره آن بحث كنید و دیگران را از این موضوع كنار بگذارید و بگویید كه من فقط خودم این كار را انجام می دهم. به هر حال شركایی هستند در منطقه كه ما قرار است اجلاس منطقه ای كشورهای همسایه افغانستان را داشته باشیم، شامل شش كشور و خود افغانستان كه هفت كشور می شوند. حال، آنها می توانند تعبیر خاص خودشان را داشته باشند و ما نمی توانیم آنها را از تعبیر خودشان بازداریم.
منبع: آینده نیوز
No comments:
Post a Comment