Tuesday, October 26, 2010

نگرانی کشورهای خلیج فارس از ترک عراق توسط آمریکا

شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس از خروج نیروهای آمریکایی از عراق نگران هستند.

به گزارش عصر ایران  منابعی آگاه از شورای همکاری خلیج فارس به خبرگزاری ورلد تریبیون گفتند که کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس از خروج نیروهای آمریکایی از عراق به شدت نگران هستند و معتقدند در این صورت منطقه شاهد بی ثباتی بیشتری خواهد شد.

ورلد تریبیون می نویسد:
منابع آگاه از سازمان شورای همکاری خلیج فارس می گویند که هر شش کشور عضو این سازمان بر این عقیده اند که خروج آمریکا از عراق به افزایش حملات القاعده و نیز افزایش نفوذ ایران در عراق خواهد انجامید.

این منابع گفتند که شش کشور عضو بارها به دولت اوباما در این باره هشدار داده اند و خواستار به عقب انداختن تاریخ خروج نیروهای آمریکایی از عراق شده اند.

طبق توافقنامه امنیتی عراق و آمریکا نیروهای رزمی آمریکا در اوایل شهریور  ماه سال جاری عراق را ترک کردند و قرار است تا پایان سال 2011 همه نیروهای آمریکایی عراق را ترک کنند.

یک مقام آگاه در شورای همکاری خلیج فارس می گوید:" آمریکا در حالی می خواهد عراق را ترک کند که این کشور هم از نظر امنیتی و هم از منظر سیاسی در بی ثبات ترین شرایط خود قرار دارد".

منابع آگاه در شورای همکاری خلیج فارس می گویند که دولت های قطر ، امارات متحده عربی ، کویت و عربستان تا کنون بارها به دولت اوباما درباره خروج از عراق هشدار داده اند.

یک مقام عضو شورای همکاری خلیج فارس می گوید : " آمریکا تا کنون همه این هشدارها را نادیده گرفته است . آمریکا به هر قیمتی می خواهد عراق را ترک کند و ایران پس از ترک آمریکا  کنترل عراق را به دست خواهد گرفت".

منابع عربی منطقه می گویند که خروج آمریکا از عراق اعتماد به نفس ایران را برای بی ثبات کردن کشورهای عربی منطقه خلیج فارس افزایش خواهد داد .این منابع می گویند که کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس پس از خروج آمریکا از عراق انتظار افزایش نفوذ ایران در کشورهای منطقه خلیج فارس به ویژه در بحرین و کویت را دارند.

کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس همچنان نگران این هستند که در صورت خروج آمریکا از عراق ، تهران کشور عراق را تبدیل به پایگاهی برای انجام عملیات های مخفی و تروریستی علیه کشورهای دیگر منطقه خلیج فارس خواهد کرد ، بدون اینکه اثری از رد پایش در این گونه عملیات ها قابل ردگیری باشد.

یک دیپلمات عضو شورای همکاری خلیج فارس می گوید : " شرایط بسیار نگران کننده است ، در حالی که آمریکا این نگرانی ها را اصلا جدی نمی گیرد".

گفتنی است که علی رغم این قبیل تبلیغات منفی علیه ایران ، جمهوری اسلامی ایران اولین کشور منطقه بود که پس از سرنگونی دولت دیکتاتوری صدام در عراق به ایجاد رابطه نزدیک وسازنده با دولت جدید این کشور همت گذاشت و هم اکنون علی رغم این ادعاهای کشورهای عربی منطقه ، هیچ کدام از آنها نه تنها قدمی برای بهبود رابطه با دولت جدید عراق و ایجاد سفارتخانه  در بغداد برنداشته اند بلکه دولت عربستان و برخی دیگر از دولت های عربی حاشیه خلیج فارس از گروه های سلفی و بعثی  که روزانه در عراق دست به هر گونه جنایت و عملیات تروریستی می زنند ، پشتیبانی مالی و لجستیک می کنند.

No comments:

Post a Comment